Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij stuur ons dan een e-mail.

Wat maakt bamboe dan zo bijzonder?
Voor het milieu is bamboe nog beter dan biologisch katoen. Het bijzondere aan bamboe is dat de plant zelf een anti-bacteriële stof maakt, waardoor er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Terwijl katoenplanten veel voedingsstoffen uit de bodem halen en heel veel water slurpen, put bamboe de bodem niet uit en gebruikt het weinig water. Ook wat betreft de klimaatverandering doet bamboe het goed: het groeit snel en is daarom zelfs beter tegen het broeikaseffect dan tropisch regenwoud. Bij de oogst van bamboe blijven de wortels zitten. Dit zorgt ervoor dat het land tegen erosie beschermd wordt. Voor de rest kan vrijwel alles van de plant worden gebruikt, dus het levert weinig afval op. En alles wat van bamboe gemaakt wordt is natuurlijk weer biologisch afbreekbaar. Bron: timetoturn.nl

OK, heel milieuvriendelijk dus, maar is het ook mensvriendelijk?
Bamboe is makkelijk te verbouwen en kan groeien in veel ontwikkelingslanden. Het maakt voor de plant niet zoveel uit of het nat of droog is, dus de kans op een misoogst is klein. Een grotere vraag naar bamboe levert dus waarschijnlijk mooie kansen op voor werk en inkomsten in ontwikkelingslanden. Bron: timetoturn.nl

Op hoeveel graden kan ik mijn handdoek het beste wassen en kan deze ook in de droger?
Het beste voor elke handdoek (katoen of bamboe) is om deze uit te wassen op een zo laag mogelijke temperatuur en aan de waslijn te hangen voor drogen. Wij adviseren daarom ook om deze handdoek uit te wassen op 30 of 40 graden. Uitwassen op 60 graden en/of de handdoek te lang in de droger laten zitten kan een krimp opleveren.

Maar mijn handdoek is echt smerig, kan ik deze dan nog steeds op 30 graden wassen?
Ook handdoeken die echt vies zijn kunt u gewoon op 30 graden wassen, probeert u maar!

Mag ik wasverzachter gebruiken?
Ja, maar bamboe heeft als natuurlijke eigenschap dat het al zeer zacht aanvoelt wat eigenlijk het gebruik van wasverzachter overbodig maakt.

Ik heb gehoord dat jullie bamboe handdoeken verkopen en dat deze zeer zacht zijn, maar droogt deze dan wel goed af?
Uit onderzoek blijkt dat onze bamboe handdoek meer water opneemt dan een katoenen handdoek.

Aan mijn handdoek hangt een los draadje, kan dit kwaad?
Dit kan geen kwaad, dit hoort bij de structuur van bamboe. Je kunt dit draadje afknippen. De goede structuur en kwaliteit blijft behouden.


 

© 2011 - 2022 bamboehanddoeken.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel